Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Werken met Adem II (8-daagse opleiding)

4 maart 2023 @ 10:00 - 17:00

Werken met adem II gaat dieper in op de rol van ademen bij het contact maken met het eigen lijf. Door dieper en gericht te ademen kunnen blokkades worden opgelost en kan er spanning vrijkomen. We onderzoeken hoe adem, beweging en stem geblokkeerd kan raken door negatieve gedachten en patronen en hoe je deze kunt losmaken en ruimte kan maken voor levenskracht en authenticiteit.

 

Spanningspatronen in ons lijf

Dat wat je niet wilt, wat je spannend vindt en daarom niet doet of wat je niet helemaal wilt innemen onderdruk je met je adem en houdt je vast door je lichaam aan te spannen. Je doet er onbewust alles aan dat je het niet hoeft te voelen. Als dit te vaak gebeurd, zet het zich permanent vast in ons lijf en veranderen we ons normale adempatroon.

In deze opleiding leer je kijken naar deze spanningspatronen via het Reichiaanse model en bio-energetica. Dit model bestaat uit 7 verschillende spanningssegmenten in ons lichaam. Elk met eigen thema’s, spannings- en adempatronen.

 

Verbonden adem

Je leert te werken met het verbonden ademen. Dit specifieke adempatroon helpt je om oud zeer en weggedrukte trauma’s stukje bij beetje te verwerken. Door een veilige setting en zorgvuldige begeleiding kun je bewust bij de pijn die omhoog komt blijven en er doorheen ademen. Hiermee kan het langzaamaan verzachten.

Als begeleider leer je hoe je je cliënt kunt begeleiden en hoe je met je cliënt heen en weer kunt bewegen tussen ontspanning en spanning. Hiermee help je je cliënt er bij te kunnen blijven en pel je langzaam de spanningspatronen en pijn af.

Adem staat nooit op zichzelf, ons lijf is een geïntegreerd systeem. Naast de verbonden adem, zetten we ook beweging, expressie, aanraking en bewustzijn in tijdens ademsessies. Dit helpt het lichaam fysiek en emotioneel te ontladen.

 

Eigen ontwikkeling als ademcoach

Naast dat er veel gelegenheid is zelf te oefenen en je veel kennis aangereikt krijgt, vergroot je ook je eigen zelfbewustzijn door zelf ademsessies te ontvangen. Dit is cruciaal om als ademcoach aan het werk te kunnen gaan. En voorkomt dat jouw eigen patronen je werk met je cliënten belemmert. Je kunt immers iemand nooit verder meenemen dan je zelf bent geweest.

Voor wie?
  • Iedereen die zijn/haar eigen ontwikkeling wil verdiepen.
  • Masseurs, coaches en therapeuten die willen werken met adem in hun praktijk
  • Na afronding van Werken met Adem I/ Na afronding andere ademopleiding, na goedkeuring van Esoterra en intakegesprek.

Alleen gediplomeerde coaches, therapeuten en masseurs krijgen een certificaat om zelf ademsessies te begeleiden.

Vooropleiding wordt vooraf ter goedkeuring aan Esoterra voorgelegd. Werken met adem I, meerjarige opleiding van Esoterra of Akademie voor Massage en Beweging laten hoe dan ook toe voor diplomering als ademcoach. Andere meerjarige opleidingen na gesprek met trainer.

Praktisch

Data
Weekend 1: 4 en 5 maart
Weekend 2: 1 en 2 april
Weekend 3: 28 en 29 april (let op! vrijdag en zaterdag)
Weekend 4: 20 en 21 mei

Tijd
10.00 – 17.00uur

Maximale groepsgrootte: 14

Kosten
Volgt

Informatie

Heb je vragen? Mail naar marjon@embodimentlab.nl of bel 06 4246 6492.

Locatie

Esoterra Bilthoven
PC Staalweg 50
3721 TJ  Bilthoven

Gegevens

Datum:
4 maart 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Esoterra Bilthoven
PC Staalweg 50
Bilthoven, 3721 TJ
+ Google Maps