Organisaties

Je bent leider van een bruisende, vernieuwende en duurzame organisatie. Je zoekt duurzame antwoorden op hedendaagse vraagstukken. En…. je twijfelt soms. Je vraagt je af hoe je dit bedrijf de toekomst in kunt navigeren in de complexe en snel veranderende wereld.

Je gelooft dat hoofdelijke oplossingen vaak maar een deel van de hele antwoord zijn.
Je wilt meer vanuit je gevoel leiden en werken.
Je verlangt naar meer stevigheid in stressvolle of uitdagende situaties.
Je zoekt meer ruimte om even rustig en op afstand naar de uitdagingen te kijken.
Je denkt na over hoe je meer verbinding op de werkvloer kunt creëren.

Ik breng beweging in je team of organisatie. En creëer ademruimte op uitdagingen te reflecteren. Samen gaan we aan de slag met thema’s als (persoonlijk) leiderschap, creativiteit, richting en verbinding met elkaar en de omgeving. Ontdekken en experiment staat centraal.

Hoe?

Mijn werk voor organisaties bestaat uit drie pilaren:

  1. Vitaliteit verbeteren

Als je je vitaal voelt, dan wisselen actie en rust zich op een prettige manier af. Dan heb je zin om nieuwe taken op te pakken. Verbind je je met je collega’s. En kun je rustig nadenken. Spanning en druk maakt dat ons lichaam vaak in de stressstand staat. Het gevolg daarvan is dat we minder ruimte hebben om samen te werken, creatief te zijn, te luisteren en begrip te hebben.

Ik help je met lichaamsgerichte- en ademoefeningen, zodat jij en je medewerkers zich vitaler te voelen. En ik leer je methoden om jezelf te reguleren bij stress en spanning. Je voelt je beter met meer vitaliteit. Ook zit je letterlijk beter in je vel. Je houding verandert en chronische pijn kan afnemen.

  1. Veerkracht vergroten

Veerkracht is het vermogen om bij uitdagende situaties je aan te passen, te groeien of terug te veren. Het helpt om flexibel te zijn in moeilijke omstandigheden en verandering. En in te spelen op de snel veranderende en complexe wereld om je heen. 

Met lichaamsgerichte- en ademoefeningen bouw je meer veerkracht op. Je leert om in stressvolle en uitdagende situaties steviger te blijven staan. Je bent minder snel geraakt en kunt adequaat reageren. Je vergroot je zelfbeheersing.

  1. Leiderschap belichamen

Als belichaamd leider ben je congruent in de woorden die je gebruikt, je handelen en dat wat je uitstraalt. Je geeft betekenis aan je eigen werk en stimuleert je omgeving hetzelfde te doen. Je bent mensgericht. Je durft te volgen daar waar nodig. En kunt luisteren. Je bent in staat om krachtig een standpunt in te nemen. En beslissingen te nemen die bijdragen aan een duurzame en inclusieve wereld.

Met gerichte fysieke en reflectieve oefeningen leer je de signalen van je lijf te verstaan. En deze te gebruiken in je dagelijks handelen en het nemen van beslissingen. Je leert je lichaam en geest samen te laten werken, waardoor je toegang krijgt tot een groter oplossend vermogen.

Wat levert het op?

Als hoofd, hart en lichaam weer meer met elkaar in contact kunt brengen en je voorbij je individuele- en teampatronen kunt kijken, kun je langzaam je overlevingsstand loslaten en meer tot rust komen.

Dit betekent dat je....

Met als gevolg dat....

Voor wie?

Je bent leidinggevende en zoekt integrale antwoorden op hedendaagse vraagstukken. Samen met je medewerkers wil je verder kijken dan de cognitieve oplossingen. Je wilt de vitaliteit van je medewerkers verbeteren of veerkracht vergroten.

Je bent verantwoordelijk voor de interne leiderschapsprogramma’s. En zoekt naar een vernieuwend perspectief op leiderschap waarbij hoofd, hart en lichaam samen werken. 

Je bent medewerker en wilt je steviger voelen in stressvolle of uitdagende situaties. Je wilt je innovatie-, creatie- en ondernemerskracht vol benutten in je werk. En je grenzen beter bewaken. Of je hebt een burn out of zit er tegenaan. Je wilt vrij en voluit leven en werken.

Wat?

Geen organisatie en vraag is hetzelfde. Daarom bedenk ik  samen met jou oplossingen die passen bij jouw unieke vraag. Bijvoorbeeld in de vorm van lezingen, trainingen en workshops. Dit kan een losstaand traject zijn, maar ook een onderdeel van een bestaande leiderschapstraining of management development programma.

Ik streef naar een balans tussen begrijpen, voelen en ervaren. Naast de ervaringsgerichte oefeningen vertel ik je ook de theorie, zodat je snapt waarom we het doen. Ook is er veel ruimte voor reflectie, zodat je ook beter leert voelen en ervaren. En je wisselt uit met collega’s.

Volg je liever individueel een workshop of training, klik dan hier.