Organisaties

Je bent leider van een bruisende, vernieuwende en duurzame organisatie. Je zoekt duurzame antwoorden op hedendaagse vraagstukken. En…. je twijfelt soms. Je vraagt je af hoe je dit bedrijf de toekomst in kunt navigeren. En of je niet iets over het hoofd ziet in de complexe en snel veranderende wereld.

Je gelooft dat hoofdelijke oplossingen vaak maar een deel van de hele oplossing zijn. Je wilt meer vanuit je gevoel leiden en werken. En je stevig voelen in stressvolle of uitdagende situaties. Of je wilt meer ruimte om even rustig en op afstand naar de uitdagingen te kijken. Je denkt al langer na over hoe je meer verbinding en voldoening op jouw werkplek of op de werkvloer kunt creëren.

Ik breng beweging in je team of organisatie. En creëer ademruimte om rustig en met afstand op uitdagingen te reflecteren. Samen versterken we persoonlijk leiderschap, creativiteit, richting en verbinding met elkaar en daar buiten. Ontdekken en experiment staat centraal. We denken, voelen, bewegen en doen.

Hoe?

Mijn werk voor organisaties bestaat uit drie pilaren:

 1. Vitaliteit verbeteren

Spanning en druk maakt dat ons lichaam vaak in de stressstand staat. Het gevolg daarvan is dat we minder ruimte hebben om samen te werken, creatief te zijn, te luisteren en begrip te hebben.

Ik help je met lichaamsgerichte- en ademoefeningen je vitaler te voelen. En ik leer je methoden om jezelf te reguleren bij stress en spanning. Je voelt je beter. En je zit letterlijk beter in je vel. Je houding verandert en chronische pijn kan afnemen.

 1. Veerkracht vergroten

Veerkracht is het vermogen om bij uitdagende situaties je aan te passen, te groeien of terug te veren. Het helpt om flexibel te zijn in moeilijke omstandigheden en verandering. En in te spelen op de snel veranderende en complexe wereld om je heen.

Met lichaamsgerichte- en ademoefeningen die ik je aanbied bouw je meer veerkracht op. Ook kun je de oefeningen op lastige momenten direct toepassen. Het wordt makkelijker om in stressvolle en uitdagende situaties te blijven staan. Je bent minder snel geraakt en kunt adequaat reageren. Het vergroot zelfbeheersing.

Dagelijks zijn er allerlei situaties die ons bewust of onbewust spanning bezorgen of die we als uitdagend ervaren. Met meer veerkracht voel je je minder snel uit het veld geslagen na een gesprek met een lastige klant. Voel je je steviger als je lastige feedback ontvangt of het even tegen zit. En ben je minder snel geïrriteerd als die ene ‘ingewikkelde’ collega iets zegt.

 1. Leiderschap belichamen

Als belichaamd leider ben je congruent in de woorden die je gebruikt, je handelen en dat wat je uitstraalt. Je geeft betekenis aan je eigen werk en stimuleert je omgeving hetzelfde te doen. Je bent mensgericht in je leiderschap. Je durft te volgen daar waar nodig. En kunt luisteren. Je bent in staat om krachtig een standpunt te maken. En beslissingen te nemen die bijdragen aan een duurzame en inclusieve wereld.

Met gerichte fysieke en reflectieve oefeningen leer ik je de signalen van je lijf te verstaan. En deze te gebruiken in je dagelijks handelen en het nemen van beslissingen. Je leert je lichaam en geest samen te laten werken. Verrassende antwoorden dienen zich aan door vraagstukken aan den lijve te ervaren. Je leert met meer aandacht je werk te doen. En contact met anderen te hebben.

Met meer aandacht, openheid, echt luisteren en constructieve communicatie ervaren mensen in je team en collega’s dat er plek is voor verschil. Hiermee is het makkelijker gezamenlijkheid te creëren en is er minder strijd en concurrentie. De werksfeer verbetert. Ook ben je beter in staat je eigen visie te communiceren.

Wat levert het op?

Als hoofd, hart en lichaam weer meer met elkaar in contact kunt brengen en je voorbij je individuele- en teampatronen kunt kijken, kun je langzaam je overlevingsstand loslaten en meer tot rust komen.

Het resultaat is dat je....

 • sneller en met meer gemak kunt inspelen op veranderende situaties
 • een energie boost krijgt
 • creativiteit wakker maakt
 • werkplezier toeneemt
 • meer kunt vertrouwen op je gevoel
 • makkelijker kunt samenwerken
 • je beter in staat bent met een helikopterview naar situaties te kijken

Voor organisaties betekent dit....

 • het werkplezier groeit
 • stress en spanning vermindert
 • focus verbetert
 • het ziekteverzuim daalt
 • communicatie tussen werknemers verbetert
 • de relatie met klanten en andere stakeholders verbetert

Voor wie?

Je geeft leiding en wilt meer vanuit je gevoel leiden en werken. Of je wilt de verbinding tussen collega’s of de omgeving versterken en de onderlinge concurrentie verkleinen. Je zoekt integrale antwoorden op hedendaagse vraagstukken. En je weet dat hoofdelijke oplossingen maar een deel van het geheel zijn. Je wilt meer vertrouwen op je intuïtie je dagelijks handelen en het nemen van beslissingen.

Je bent medewerker en wilt je steviger voelen in stressvolle of uitdagende situaties. Je wilt je innovatie-, creatie- en ondernemerskracht vol benutten in je werk. En je grenzen beter bewaken. Je wilt vrij en voluit leven en werken.

Wat?

Geen organisatie en vraag is hetzelfde. Daarom bedenk ik  samen met jou oplossingen die passen bij jouw unieke vraag. Bijvoorbeeld in de vorm van lezingen, trainingen en workshops. Dit kan een losstaande korte of langere traject zijn, maar ook een onderdeel van een bestaande leiderschapstraining of management development programma.

Samen met jou en/of met je team denken, voelen en bewegen we. We versterken persoonlijk leiderschap, creativiteit, richting en verbinding met elkaar en daar buiten.

Ik streef naar een balans tussen begrijpen, voelen en ervaren. Naast de ervaringsgerichte oefeningen vertel ik je ook de theorie, zodat je snapt waarom we het doen. Ook is er veel ruimte voor reflectie, zodat je ook beter leert voelen en ervaren.

Volg je liever individueel een workshop of training, klik dan hier.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand