Individueel

Je hebt het gevoel dat je je leven niet helemaal vol leeft. Dat je weerhouden wordt door de dagelijkse beslommeringen en gejaagdheid. Je bent moe. Door een regelmatig paniekerig gevoel neem je moeilijk beslissingen of je kan nogal kortaf reageren. Of misschien kamp je al een poosje met fysieke klachten als kortademigheid of pijn in je lijf.

Stress, druk, piekeren, ingrijpende gebeurtenissen ergens in je leven of fysieke pijn kunnen er toe leiden dat je even niet in beweging zijn. We zoeken naar de plekken waar er wel beweging is. Jij ontdekt opnieuw hoe je vol in je kracht kunt staan en het leven voluit leeft. Je raakt niet meer overweldigd door het dagelijkse.

Samen maken we een duik naar de onderliggende oorzaken waarom het niet loopt zoals je wilt. We maken gebruik van de wijsheid van je lijf. Met adem en beweging leer je weer meer te voelen in je lijf en te vertrouwen op wat het je te vertellen heeft. Dit kan door individuele trajecten, lichaamsgerichte trainingen en workshops en online.

Ik werk met technieken uit...

Ademen blijkt een hele kunst, ook al doen we het al ons hele leven. We zijn geneigd onze adem in te houden of oppervlakkig en/of te snel te ademen. Een verstoorde adem kan een groot effect op ons mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn hebben. Fysiek verstoort het de doorstroming van zuurstof en afvalstoffen in en uit het lijf. En het belemmert ons te voelen.

Vaak leven we meer uit onze ratio dan ons gevoel. En slaan we onze lichaamssensaties in de wind. Het kan spannend zijn hiernaar te luisteren. Dat terwijl ons lijf ongecensureerd is en altijd in het moment. Met lichaamswerk geven we onze lijven de kans zich van overbodige stress en spanning te ontdoen. En we leren weer te luisteren naar onze lichamelijke en emotionele wijsheid naast onze cognitieve intelligentie.

(Ontwikkelings)trauma gaat niet over de situatie zelf, maar over hoe we ons daarna kunnen herstellen. Als we dat onvoldoende doen of kunnen, zet het trauma zich vast in ons lichaam. Dit zet ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn onder druk. En kan bijvoorbeeld leiden tot het lastig aangaan van relaties, continue spanning in ons lijf, (overmatige) emotionele uitbarstingen, tot weinig initiatief komen of juist niet tot rust komen.