Meer weten....

Nieuwsgierig naar de achtergrond van mijn werk?

Ademen blijkt een hele kunst, ook al doen we het al ons hele leven. We zijn geneigd onze adem in te houden of oppervlakkig en/of te snel te ademen. Een verstoorde adem kan een groot effect op ons mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn hebben. Fysiek verstoort het de doorstroming van zuurstof en afvalstoffen in en uit het lijf. En het belemmert ons te voelen.

Vaak leven we meer uit onze ratio dan ons gevoel. En slaan onze lichaamssensaties in de wind. Het kan spannend zijn hiernaar te luisteren. Dat terwijl ons lijf ongecensureerd is en altijd in het moment. Met lichaamswerk geven we onze lijven de kans zich van overbodige stress en spanning te ontdoen. En we leren weer te luisteren naar onze lichamelijke en emotionele wijsheid naast onze cognitieve intelligentie.

(Ontwikkelings)trauma gaat niet over de situatie zelf, maar over hoe we ons daarna kunnen herstellen. Als we dat onvoldoende doen of kunnen, zet het trauma zich vast in ons lichaam. Dit zet ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn onder druk. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot het lastig aangaan van relaties, continue spanning in ons lijf, (overmatige) emotionele uitbarstingen, tot weinig initiatief komen of juist niet tot rust komen.